Het begin van online succes

Hoe kan het zo zijn dat honderden Deventer bedrijven worstelen met e-commerce terwijl hulp letterlijk om de hoek zit? Tijd voor verandering, dacht een groep ondernemers. Daarom organiseren zij brainstormsessies met lokale bedrijven over hun uitdagingen.

Het begin naar online succes

Gekke ideeën

Drie tafels, twee schalen met broodjes, een paar flessen (light) frisdrank en zeven creatieve geesten die om de beurt “Ik verzin maar wat geks …” roepen;  meer is er eigenlijk niet nodig voor een succesvolle E-commercebijeenkomst. Dat ondervonden Stefan Hazelhekke van IkenIk.nl en Alfred Liefers van Deventer Informatiestad tijdens de eerste E-commerce brainstormsessie bij Het Gilde.

Zij legden hun online uitdagingen voor aan ondernemers Murat Gümrükcuoglu (WeMessage), Thijs Beekman (Het Gilde/MKB Deventer), Sander Span en Aldert van Buuren (Het Gilde), Hanno Buiten en Rianne Swijtink (KG Online), Dennis Haarman (D-etail/MKB Deventer) en Luuk Talens (Luuk Talens Mediaproducties).

Ikenik.nl

Ikenik.nl is een schoolvoorbeeld van succesvolle e-commerce, maar de webwinkel voor kinderkleding en -accessoires ziet Chinese massaverkopers naderen. Daarom zoekt Hazelhekke naar nieuwe mogelijkheden om zijn bedrijf succesvol te houden. De ideeën? Van kinderrijbewijzen tot spaarfietsen en van samenwerkingen met vloggers tot een restyling van de website. “Ik dacht dat iedereen hier zijn diensten zou verkopen, maar het is echt een creatieve brainstormsessie geworden. Genoeg mooie ideeën opgedaan’’, aldus Hazelhekke.

Deventer Informatiestad

Hoeveel bedrijven in Deventer zijn actief op het gebied van informatie? 100? 200? 1000 dan?  Nope, 2200 om precies te zijn. Dat wist je niet, net zoals de rest van de stad. 2200 bedrijven met vacatures, stageplekken, opdrachten en vragen. Alfred Liefers wil met www.informatiestad.nl een podium bieden aan al deze bedrijven. Hoewel de site technisch deugt kan er nog wel wat aan de inhoud en uitstraling worden gewerkt, blijkt al gauw. “Zorg dat je nieuwsberichten hebt’’, zegt de één. “Maak de vormgeving simpel en duidelijk. Met vlakken. Zo, zo en zo”, vult de ander aan. “Wellicht kan je gratis advertentietegoed van Google krijgen, omdat je geen winstoogmerk hebt.’’  “Creëer een reden om terug te komen en hou een eenduidige visie aan. Met een duidelijk, kort en vlot verhaal, zodat iedereen weet waar het platform voor is en er graag komt.’’ Liefers knikt tevreden.  “Fijn om de ongezouten meningen zo te horen. Het is moeilijk om zelf een goede online strategie te bedenken, maar dit geeft handvatten.”

Zelf meedoen?

Vanwege de succesvolle start van de E-commercebijeenkomsten komt de ondernemersgroep op 12 juli opnieuw bij elkaar. Zit jij met een uitdaging? Of denk je zelf bij te kunnen dragen? Neem contact op!

Deel dit stuk

d-etail helpt bij online uitdagingen

Vraag hulp van d-etail bij het realiseren van je online uitdaging of ontdek waarmee een online specialist uit het netwerk van d-etail je kan helpen.