Nederland in top-3 digitale economie, maar bedrijfsleven blijft achter

Uit de Digital Economy and Society Index (DESI) van de EU blijkt dat Nederland tot de top-3 landen in Europa behoort als het gaat om de digitale economie. Deze index rangschikt de kwaliteit van de digitale infrastructuur, het gebruik van digitale toepassingen door en online vaardigheden van de inwoners, de mate en wijze waarop het bedrijfsleven digitaal actief is en de online dienstverlening door de overheid zelf. Nederland staat in de DESI vlak achter Finland en Zweden op de derde plek, maar is wel de Europese nummer één in de beschikbaarheid van zowel vaste breedbandnetten als mobiele netwerken (4G) voor internet, tv en telefonie.

Deze mooie ranking dankt Nederland aan de hoge beschikbaarheid en toegang tot het internet. Bijna 100 procent van de Nederlandse huishoudens heeft volgens het onderzoek toegang tot vast internet. Ook is Nederland koploper wat betreft mobiel internet. Zo zorgen volgens de DESI de vier beschikbare netwerken bij elkaar dat in bewoond gebied 4G overal buitenshuis beschikbaar is. Bovendien heeft Nederland het snelste mobiele internet in Europa. Verder maakt 94 procent van de Nederlanders gebruik van het internet en onder hen doet hetzelfde percentage aan internetbankieren, terwijl meer dan 84 procent van de Nederlandse internetgebruikers in 2018 online heeft gewinkeld. Eén van de hoogste percentages in de EU.

 

Bedrijfsleven blijft achter

Het Nederlandse bedrijfsleven behoort met online diensten en producten nog niet tot de top. Binnen het MKB liggen de online verkoop en de daaruit behaalde omzet nog onder het EU-gemiddelde. Slechts 17 procent van de meer dan één miljoen Nederlandse MKB-ondernemingen biedt via het internet producten en diensten aan, goed voor 10% van de omzet. Daarmee staat Nederland slechts op de vijftiende plaats in de EU.

 

Word ook online actief!

Werk aan de winkel dus voor het Nederlandse bedrijfsleven om te starten met E-commerce. D-etail beschikt over een uitgebreid netwerk van specialisten en ruime ervaring met tal van (software)oplossingen. Met deze achtergrond kan d-etail u een e-commerce oplossing op maat leveren, passend bij uw onderneming. Onze adviezen en uitrol van de plannen zijn volledig onafhankelijk en kunnen ook gecombineerd worden met bestaande partners of specialisten.

Een advies van Dennis Haarman van d-etail: “Neem niet te grote stappen en begin klein. Elk bedrijf is uniek en het is dus per definitie maatwerk om een antwoord te geven op de vraag hoe te beginnen en in welke volgorde de stappen te zetten”.

 

Wacht niet langer en bel 06 51 11 19 45 of mail via [email protected] voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van de experts van d-etail.

Deel dit stuk

d-etail helpt bij online uitdagingen

Vraag hulp van d-etail bij het realiseren van je online uitdaging of ontdek waarmee een online specialist uit het netwerk van d-etail je kan helpen.