Nederlands MKB voor het eerst digitaler dan Europese gemiddelde

Uit de jaarlijkse Digital Economy and Society Index (DESI) blijkt dat het Nederlandse MKB steeds meer gebruik maakt van online verkoop en daar nu ook meer aan verdient. Dit jaar voor het eerst meer dan het gemiddelde van de Europese collega’s. 

Deze index beoordeelt en rangschikt de kwaliteit van het digitale verkeer, het gebruik van digitale toepassing door de inwoners, plus de onlinevaardigheden van deze inwoners. Verder wordt de wijze en mate waarop het bedrijfsleven digitaal actief is en de onlinedienstverlening door de overheid zelf geïndexeerd.

In het Nederlandse bedrijfsleven werd al relatief veel gebruik gemaakt van social media, elektronische tags voor onder andere voorraadbeheer en mobiel betalen. Zowel de online verkoop als de daaruit behaalde omzet liggen binnen het MKB nu voor het eerst boven het EU-gemiddelde.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Van de meer dan 1 miljoen MKB-ondernemingen biedt inmiddels 21 procent op het internet producten en diensten aan, goed voor 12 procent van de omzet. 13 procent van het MKB verkoopt de producten via het internet aan klanten in het buitenland.

Op de ranglijst staat Nederland op de vierde plaats, onder Finland, Zweden en Denemarken. Vorig jaar stond Nederland nog op de derde plaats en Denemarken op de vierde.

Nederland is een plek gedaald op de ranglijst omdat de frequenties waarop 5G kan worden ingezet niet eerder zijn uitgevoerd.

Bijna 100 procent van alle Nederlandse huishoudens heeft volgens onderzoek toegang tot vast internet. Snel vast breedbandinternet (meer dan 100 Megabit per seconde) is inmiddels al voor 98 procent van de Nederlandse huishoudens beschikbaar. Nederland is op dit vlak zelfs koploper in Europa.

21 procent van de meer dan 1 miljoen MKB-ondernemingen biedt haar producten of diensten al online aan. d-etail is erg trots dat zij hierin een bijdrage hebben mogen leveren. Mocht jij als bedrijf de stap naar digitalisering nog niet hebben gemaakt, wacht dan niet langer met digitalisering en bel 06 51 11 19 45 of mail [email protected] voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Bron: emerce.nl, 12 juni 2020

Deel dit stuk

d-etail helpt bij online uitdagingen

Vraag hulp van d-etail bij het realiseren van je online uitdaging of ontdek waarmee een online specialist uit het netwerk van d-etail je kan helpen.